Home

Ora rastignirii lui iisus

De ce a devenit ziua noapte în timpul răstignirii lui Iisus

Potrivit documentelor istorice și calculelor bazate pe ecuațiile lui Kepler, în acea zi a apărut o eclipsă lunară și nu o eclipsă solară, care ar fi putut fi văzută din Ierusalim. O recreație digitală arată cum Luna a început să devină roșie exact la ora 3 după-amiaza, în momentul în care a murit Iisus Aceasta concluzie stiintifica a pus in evidenta ca rastignirea lui Iisus a avut loc in ziua de vineri, 3 aprilie, anul 33. Vasile Turcu a mers mai departe, incercand sa calculeze ora exacta a crucificarii si mortii Celui Rastignit. '?n vechea Palestina, orele se masurau de la rasaritul soarelui, atunci era ora 0 Isus din Nazaret sau Iisus Hristos, Christos sau Cristos (în aramaică ישוע, Ieșua, în ebraică יֵשׁוּעַ‎, Ieșua arhaic Iehoșua, grecizat Ἰησοῦς, Iesous, latinizat Iesus; n. ca. 4 î.e.n., conform Bibliei la Betleemul Iudeei, ca fapt istoric probabil la Nazaret — d. ca. 30 e.n., Ierusalim) este fondatorul și figura centrală a creștinismului, și unul din cele.

'Iisus Hristos A Murit In Anul 33 , La Ora 15

Vinerea Mare din Saptamana Patimilor marcheaza ziua rastignirii lui Iisus Hristos pe cruce, moment din care aceasta a devenit un simbol al crestinatatii Vinerea mare este cunoscută drept ziua în care a murit Mântuitorul Iisus Hristos. Pentru a afla care este data, ziua şi ora la care s-a petrecut acest fapt am consultat site-ul crestinortodox.ro, care precizează ora trei în după amiaza zilei de vineri, 7 aprilie (14 nisan) anul 30. Lângă Cruce, când Domnul şi-a dat Duhul [ POVESTEA RĂSTIGNIRII lui IISUS HRISTOS. De Simona Josan , Duminică, 28 aprilie 2013, 14:37. Toți Evangheliștii consacră momentului răstignirii un loc considerabil în scrierile lor. Suferința lui Hristos o găsim astfel în Evanghelia după Matei XXVII, 33-56, în Marcu XV, 20-41, Luca XXIII, 32-49 și Ioan XIX, 16-37 Toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu, indreptandu-se in dar cu harul Lui, prin rascumpararea cea in Hristos Iisus, pe Care Dumnezeu L -a randuit jertfa de ispasire, prin cre­dinta in sangele Lui, ca sa-Şi arate dreptatea Sa, pentru iertarea pacatelor celor mai inainte facute (Rom, 3, 23-25)

Isus din Nazaret - Wikipedi

Data exacta a invierii lui Iisus. Misterul mortii si invierii Mantuitorului a cucerit inimile crestinilor din toate timpurile. Considerata Sarbatoarea Sarbatorilor din calendarul crestin, invierea este minunea pe care se intemeiaza credinta a milioane de oameni. Dar, de-a lungul istoriei, multi s-au indoit de autenticitatea miracolului Andreea Laura Martinescu: Dovedirea existenței lui Iisus rămâne un subiect controversat, amplu disputat în literatura de specialitate atât de istorici sau arheologi, cât și de teologi. Sigur, nu putem vorbi despre dovezi arheologice cum ar fi rămășițele umane care să-i ateste prezența. La sfârșitul secolului al XIX-lea - începutul secolului XX a apărut o nouă ramură în. Vineri, 03 Mai 2013, ora 16:51 . Iisus este dus la judecata lui Pilat. Pretorul isi da seama ca este nevinovat si, pentru ca multimea avea dreptul sa ceara eliberarea unui detinut, Pilat o lasa sa aleaga intre Iisus si raufacatorul Baraba. Zi de post negru, in memoria chinurilor si mortii lui Iisus Dimineata, Caiafa L-a luat pe Iisus si l-a. Ziua rastignirii lui Iisus: Ce TREBUIE sa faca orice crestin in Vinerea Patimilor. Fara urzici 7/7 Nu se mananca urzici in Vinerea Mare pentru ca trupul lui Iisus a fost biciuit cu aceste plante usturatoare. Ultima ora din Social pe 9AM. Euro atinge un nou maxim istoric față de leul românes Geologii speră să fie ei cei care stabilesc cu precizie data răstignirii lui Iisus. Cea mai recentă cercetare geologică se concentrează pe activitățile seismice de la Marea Moartă, la 20 km de Ierusalim. Potritvit Evangheliei după Matei, momentul răstignirii a coincis cu un puternic cutremur, astfel că specialiștii caută acum să descopere dacă și când exact a avut loc un.

Vinerea Mare, ziua răstignirii lui Iisus Hristos: ce

 1. Ucenicii lui Hristos nu vor fi insa niciodata singuri cu crucea ce le-a fost harazita, caci Domnul este pururea cu ei, ajutandu-i sa o poarte. Printre cei care urmau lui Iisus pe drumul spre locul Capatanii se aflau, dupa marturia lui Luca, si unele femei care se bateau in piept si II plangeau (Luca 23, 27)
 2. Observator în Săptămâna Mare: e numele unei călătorii în timp, pe care o începem împreună, chiar prin Țara Sfântă. Pornim pe urmele lui Iisus, în urmă cu aproape 2000 de ani, ca să vedem evenimentele de atunci prin filtrul lumii de..
 3. itirea patimilor lui Iisus. Ultima ora din Social pe 9AM. Euro atinge un nou maxim istoric față de leul românes
 4. t la ora 4. A mai observat ca Iisus era mai inalt cu un cap ca tovarasii sai, din moment ce depasea discul lunii, din spatele lor. Masurind distantele, tragem concluzia ca Iisus avea 1,80-1,90 m inaltime, iar ceilalti numai 1,60-1,70 m

Ziua, ora şi anul când a murit Iisus Hristos

PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic de Cluj - Gherla, nepotul fostului senator PNTCD de Iasi Petru Caraman, sustine ca a reusit sa calculeze data rastignirii lui Iisus Hristos Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor este ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce, iar apoi a fost dus la mormânt și răstignit între doi tâlhari. Vinerea Patimilor este zi de post negru, cea mai neagră zi din istoria creștinismului. Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2021 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite [

Loginus si sulita din coasta lui Iisus. Pe de alta parte, Loginus curta o tanara evreica de familie foarte buna, pe nume Rasela, care era una din femeile care lepadasera bogatia si il urmasera pe Hristos. Se spune ca, prin intermediul ei, Longinus stia cine era Iisus si chiar ar fi fost pe jumatate convertit la noua religie Cartea Cărţilor îi duce pe Cristi, Oana, Memo și Maria (mama lui Cristi) înapoi în timp, ca să o întâlnească pe mama lui Isus, Maria, într-un moment foarte d.. Un cui care se crede că a fost folosit în timpul răstignirii lui Iisus Hristos a fost găsit într-o cameră ascunsă. Artefactul a fost descoperit de arheologi alături de alte câteva obiecte despre care se crede că sunt din timpul lui Iisus, la Mănăstirea Milevsko din Republica Cehă, într-o cameră secretă care a fost folosită [ Scena răstignirii lui Iisus în comuna Peștera. Eveniment special în comuna Peștera în vinerea mare. Pe 29 Aprilie, începând cu ora 10.00, Valea Izvorului se va transforma în scena răstignirii Mântuitorului. Reconstituirea momentului biblic este organizată de Primăria comunei Peștera și toți locuitorii județului Constanța sunt. Este invierea lui Isus motivul principal al rastignirii si al mortii lui Isus? In moartea si invierea lui Isus se intalnesc fata-n fata Sfarsitul si Inceputul. Sfarsitul purtari chipului celui pamantesc, si Inceputul purtari chipului Celui ceresc. Isus a murit din pricina faradelegilor noastre, si a inviat din pricina ca am fost socotiti.

POVESTEA RĂSTIGNIRII Lui IISUS HRISTOS Libertate

 1. os, care va marca debutul unei noi istorii. De la naşterea şi răstignirea lui Christos au trecut însă două milenii. Întârzierea lui Iisus este izvor de ironie pentru atei şi naşte frământări în sufletul creştinilor devotaţi
 2. Parusia (din greacă παρουσία) sau a doua venire a lui Isus Hristos este așteptarea revenirii lui Isus Hristos pe pământ, așteptare comună în escatologia creștină.Această credință se bazează pe profețiile din evangheliile canonice și în special pe escatologiile creștine și islamice.Creștinii, în general, cred că evenimentul anticipat este prezis în profețiile.
 3. . Articole duhovnicești; Să nu avem pretenții neraționale de la ceilalți - Părinte, când vedem pe cineva că se comport urât, trebuie să-i spunem ceva? - Potrivit cu c
 4. Mantuitorul Hristos este trimis spre locul rastignirii, purtandu-Si crucea. Citește și: Care au fost cele şapte fraze rostite de Iisus pe cruce Ajuns la locul executiei, bratul orizontal al crucii era fixat cu ajutorul cuielor de bratul vertical infipt din timp in pamant, iar picioarele condamnatului puteau fi asezate pe un scaunel de.
 5. Astăzi este Vinerea Mare, ziua răstignirii lui Iisus Hristos. De către. Redactia Vrancea24. -. 17/04/2020, 07:40. 0. 494. Vinerea Mare (Vinerea Paștilor, Vinerea Seacă, Vinerea Patimilor) este zi de mare doliu a întregii creștinătăți, pentru că, în această zi, a fost răstignit și a murit Mântuitorul lumii. Zi aliturgică, pentru.

Sa intelegem mai profund cum a fost PATIMIREA si MOARTEA

 1. Cântarea dinaintea răstignirii. Matei 26:30 După ce au cântat cântarea, au ieşit în Muntele Măslinilor. Matei 26:31 Atunci, Isus le-a zis: În noaptea aceasta, toţi veţi găsi în Mine o pricină de poticnire, căci este scris: 'Voi bate Păstorul, şi oile turmei vor fi risipite.'. Matei 26:32 Dar, după ce voi învia, voi.
 2. Isus a zis: Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece! Matei 24:35, Marcu 13:31; Luca 21:33. În perioada 2-11 aprilie 2021, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România susține o serie de prezentări biblice despre zicerile proverbiale ale lui Isus Hristos
 3. Povestea lui Iisus fascineaza omenirea de peste 2000 de ani, dar rolul lui Iisus s-a transformat intr-un adevarat miraj pentru actorii de la Hollywood. La fel ca in povestea din Biblie, actorii care l-au jucat pe Iisus au trecut prin momente cumplite la filmari. De la Robert Powell, care este cel mai popular actor care l-a portretizat pe Iisus, Christian Bale si pana la tanarul Diogo Morgado.
 4. Locul Naşterii lui Iisus este marcat de o stea din argint cu 14 colţuri, montată pe o placă de marmură albă. Deasupra se află o inscripţie în latină: Hic de Virgine Maria Jesus Christus natus est, adică: Aici a fost născut Iisus Hristos de către Fecioara Maria

Icoana Răstignirii Domnului - reprezentare şi simboluri

Tag: data rastignirii lui iisus (1 articole) Geologii încearcă să stabilească precis anul răstignirii lui Iisus. Share. Calendar istoric. Calendar 26 iulie: 1952 - A murit Eva Perón. Prima doamnă a Argentinei avea 33 de ani. Share Portret. O panteră în haine de om: Rudolf Nureev. Iisus şi-a purtat crucea până pe Dealul Golgota, locul răstignirii, împreună cu alţi 2 condamnaţi, iar pe drum au fost 14 popasuri. Pe Dealul Golgota, L-au pironit la mâini şi la picioare şi L-au răstignit cruce, pe care era scris I.N.R.I. (ce se traduce prin Iisus Nazanireanul Regele Iudeilor) FOTO VIDEO Scena răstignirii lui Iisus, jucată la Peștera, în Vinerea Mare. April 30, 2016 Adrian Boioglu Eveniment, Featured, Turism. Răstignirea lui Iisus la Peștera. FOTO Adrian Boioglu. Valea Izvorului din comuna constănțeană Peștera s-a transformat pentru câteva ore în Dealul Golgotei

Cercetatorii au stabilit data exacta a rastignirii lui Iisus Hristos - studiu de V.M. Luni, 28 mai 2012, 19:43. Intra in cont - a A+. Cercetatorii sustin ca au descoperit data exacta la care Iisus Hristos a fost crucificat, scrie Christian Post . Potrivit unui nou studiu geologic publicat recent intr-o revista academica, Iisus ar fi fost. In Evanghelia lui Ioan (19,16-40) se descriu aspecte ale rastignirii lui Isus. Ioan afirma ca numai celorlalti doi condamnati li s-ar fi fracturat fluierele picioarelor, nu si lui Isus. Un soldat (Longinus) ar fi strapuns pieptul lui Isus cu o lance, fara a-i atinge inima Prin Învierea Lui Iisus Cel Răstignit, oamenii primesc darul nemuririi. Să cumpănim şi cu inima noastră plină de bucurie neadormită, să Îl slăvim pe Dumnezeu că ne-a orânduit prin atotştiinţa Sa, la vremea doar de El ştiută, ca să răsărim, ca ghiocelul de primăvară, plăpând şi imaculat, legănat de căldură şi de. De la ora 16:30, în #premieră națională tv filmul Autostrada mea spre cer (2016), în regia lui Matteo Ceccarelli, un documentar despre viața lui Carlo Acutis și legătura lui specială cu Euharistia.. De la ora 17:30, #ÎNDIRECT de la #Assisi, Sf. Liturghie a beatificării lui Carlo Acutis, prezidată de Card. Agostino Vallini VINEREA MARE. Tradiții și obiceiuri în ziua răstignirii lui Iisus. VINEREA MARE. In Vinerea Mare se face pomenire de Sfintele, mantuitoarele si infricosatoarele Patimi ale Mantuitorului. Rastignirea nu era practicata de evrei. Cu exceptia crucificarii a 800 de locuitori ai Ierusalimului de catre regele Alexandru Ianeul in 87 i.Hr., in.

Nicio cetate din lume nu evoca atata pasiune, emotie, dar si tulburare Aici Avram aproape l-a sacrificat pe Isaac, aici si-a petrecut Isus ultima zi pe pamant, aici e locul Cinei de Taina, loc al Rastignirii si Invierii, locul gloriei lui David, al maretiei Templului lui Solomon Vinerea Mare, ziua răstignirii lui Iisus Hristos: ce simbolizează semnul Sfintei Cruci. Extinde firul conversatiei. Patrick Caba Devino fan 1 fani. comentator level 1. acum 6 ani. Va rog sa nu reactionati afectiv negativ. Ce este crucea ca atare, de ce si cum a devenit sfanta, e o problema diferita de la cult la cult. Ce publicati dv. este. Fiind Vinerea Mare, Arsene da exemplul rastignirii lui Isus: A răbdat totul. Dar în timp ce trupul Îi sângera, inima Îi era plină de dragoste pentru noi, oamenii. De două mii de ani avem în față modelul Lui de jertfă și iubire necondiționată

Tradiții și obiceiuri în Vinerea Mare. Ziua patimilor şi răstignirii lui Iisus. Vinerea Mare, ultima vineri din Postul Paştelui, se mai numeşte şi Vinerea Patimilor (ziua patimilor şi răstignirii lui Iisus) sau Vinerea Seacă, pentru că e zi de post negru. Vinerea Mare este zi aliturgică Pe crucea rastignirii lui Isus, deasupra Sa, sta o inscriptie scrisa în trei limbi: Acesta este Împaratul iudeilor. Iata-i asadar, pe cei aflati în fata Lui! Dar ce fac ei? Cum reactioneaza cei care sunt în fata Mântuitorului? Unii sunt indiferenti, dar altii au o atitudine de batjocura. - Norodul statea acolo si privea Asasinatul lui Iisus. O istorie. Autor Bill O'Reilly. Povestea rastignirii lui Isus asa cum nu s-a mai spus vreodata!Volumul de fata si-a propus sa sintetizeze cea mai mare tragedie a lumii crestine: viata lui Iisus, fiul Domnului, pana la moartea pe cruce, dupa umilinte si chinuri infricosatoare. Autorii descriu fara zorzoane nu doar cum a murit Iisus ci. 6. Isus - singura cale către Dumnezeu. 7. Isus va reveni. 1. Isus este Dumnezeu. Potrivit Bibliei, cel mai important adevăr despre Hristos constă în faptul că El este Fiul lui Dumnezeu - El Însuși este Dumnezeu. Contemporanii lui Isus știau că El se autoproclama Dumnezeu. Dar ei nu Îl credeau Şi stăteau, lângă crucea lui Iisus, mama Lui şi sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, şi Maria Magdalena. 26. Deci Iisus, văzând pe mama Sa şi pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! 27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Şi din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine. 28

Ora Lui Iisus Given the COVID-19 pandemic, call ahead to verify hours, and remember to practice social distancing See what your friends are saying about Ora Lui Iisus Asasinatul lui Iisus. O istorie - Povestea rastignirii lui Iisus, asa cum n-a mai fost spusa vreodata - autor O`reilly Bill - editura - Volumul de fata si-a propus sa sintetizeze cea mai mare tragedie a lumii crestine: viata lui Iisus,. Minunile lui Iisus (sau miracolele lui Iisus) sunt faptele supranaturale care au fost săvârșite de Iisus Hristos în timpul vieții sale pământene și care sunt menționate în Evangheliile canonice. Aceste minuni pot fi clasificate în patru grupe: vindecări, dezlegări , învierea morților și control asupra naturii 22-04-2011, ora 13:53 Vinerea Mare - moartea si ingroparea Domnului Iisus Hristos. Cu învierea lui Iisus Hristos, venirea lui Dumnezeu si a creatiei Sale a început deja. Devine vizibilã o perspectivã, care permite permite o pãtrundere profundã în eshatologie, în taina învierii trupurilor, precum si a unui cer nou si a unui pãmânt nou. Aceasta pentru cã învierea lui Iisus Hristos cuprinde eshatologicul, pacea.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă - România was live. June 30 at 11:00 AM · Fii alături de noi în fiecare miercuri la ora 21:00 pentru a urmări programul Magie la orgă pe Facebook Simon Cirineul duce Crucea lui Iisus. Este locul în care, Simon din Cirene, tatăl lui Alexandru şi al lui Ruf, este silit să ducă Crucea lui Iisus (Luca 23, 26). Pe acest loc, se află o Capelă franciscană, care comemorează evenimentul. Aici se vede semnul Sfintei Mâini a lui Iisus, care s-a imprimat în zid, când s-a sprijinit de el Decor -scena nasterii lui Isus. 8 decembrie 2008, 19:50. 0 stele | 0 review-uri

Unde a fost rastignit Iisus - Golgota, locul rastignirii lui Iisus. Dupa ce a fost judecat si condamnat, Iisus a mers pe drumul spre crucificare purtand o cruce in spinare. Crucea era grea, precum pacatele oamenilor. Fiul lui Dumnezeu a acceptat sa ia crucea pacatelor noastre, ale tuturor si sa o care El in locul nostru Unde şi când s-a născut Isus? Cezar August, împăratul Imperiului Roman, a dat un decret potrivit căruia toţi supuşii săi trebuie să se înregistreze. Prin urmare, Iosif şi Maria sunt nevoiţi să meargă în oraşul natal al lui Iosif, Betleem, situat la sud de Ierusalim Oare a murit Iisus (pacea fie asupra sa) pe cruce? Piatra de temelie a credinței creștine este aceea că scopul lui Iisus (pacea fie asupra sa) pe pământ a fost acela de a muri ca să ispășească păcatele omenirii. Deși există argumente pentru susținerea ipotezei morții lui Iisus pe cruce pe baza Evangheliei, din perspectiva. Ucenicii, care nu L-au recunoscut pe Iisus, I-au povestit despre crucificarea lui Iisus (24:21) şi au spus că astăzi este a treia zi de când s-au întâmplat aceste lucruri (24:22). De Miercuri până Duminică sunt 4 zile. O explicaţie posibilă este că se poate ca ei să fi socotit începând cu seara zilei de Miercuri de la. DOCUMENTAR: Viața pe insula lui Isus - Vineri, 2 iulie 2021, ora 21 30.06.2021 Recomandări TV 47 Urmărește povestea adevărată a pastorului misionar Scott Campbell, ale cărui vise ambițioase de a avea succes în slujire se fărâmă într-o cultură dezinteresată de cele spirituale, astfel încât ajunge în depresie clinică, la un pas.

Povestea lui Isus pentru copii - limba romana The Story of

In Noul Testament mielul a fost junghiat prin Mantuitorul Iisus, iar sangele lui care a curs pe lemnul rastignirii din Calvar este sangele rascumparator. La Cina cea de taina, in noaptea cand a fost tradat, inainte de a fi prins si arestat, Domnul Iisus a instituit sarbatoarea Pastelui nou testamentar, dupa porunca ce I-a fost data de Dumnezeu Inima lui Isus, regele și centrul tuturor inimilor, îndură-te spre noi. Inima lui Isus, în care sunt toate comorile înțelepciunii și ale științei, îndură-te spre noi. Inima lui Isus, în care locuiește toată plinătatea dumnezeirii, îndură-te spre noi. Inima lui Isus, în care Tatăl și-a găsit plăcerea, îndură-te spre noi Poezii despre Iisus Iisus - Ştefan Octavian Iosif Veghează-n colţ a candelei lumină, Învăluind icoana-n raze pale: Iisus, copil, la sânul maicii Sale. Păstori se miră, magi I se închină. Un zâmbet liniştit, blând, fără de vină, Şi totuşi nu ştiu ce ascunsă jale, Ce presimţiri de chinuri ideale Umbresc în taină faţa Lui.

Învierea Mântuitorului privește întreaga omenire pentru că, prin Răscumpărarea realizată de Iisus Hristos - Fiul lui Dumnezeu, începând cu Întruparea și culminând cu Învierea și Înălțarea, omul este eliberat din robia păcatului și a morții. Dostoievski spune că pe lume nu există decât un chip cu adevărat sublim: Hristos. Învierea Domnului este minunea. Ziua şi ora morții Mântuitorului Iisus: 14 Nisan : h 9( ora 1-2 ( h 13-14) amiaza) straja din mijlocul zilei de Sâmbătă 14 Nisan anului ebraic 3794.Echivalentul calendarului gregorian (Creştin-European) este 31- Martie/ 1 Aprilie.anul 34. e.n Inima lui Isus, în care locuiește toată plinătatea dumnezeirii, îndură-te spre noi. Inima lui Isus, în care Tatăl și-a găsit plăcerea, îndură-te spre noi. Inima lui Isus, din a cărei plinătate am luat cu toții, îndură-te spre noi. Inima lui Isus, dorul munților veșnici, îndură-te spre noi

Robert Powell, actorul care a interpretat rolul lui Iisus din Nazaret, a ajuns la vârsta de 76 de ani. Starul britanic este schimbat radical, mărturisind cum i-a deviat viața personajul pe care l-a interpretat în urmă cu 44 de ani Sfatul pentru uciderea lui Iisus. În casa lui Caiafa s-au strâns preoții cei mai de seamă, cărturarii și bătrânii norodului pentru a se sfătui împreună cum să prindă pe Iisus cu vicleșug și să-l omoare.Ei spuneau să nu facă acest lucru în timpul Praznicului ca să nu se facă tulburare în norod (Matei 26.3-5).De la Ana la Caiaf Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă - România posted a video to playlist Muzică și cuvânt spiritual. posted a video to playlist Muzică și cuvânt spiritual Iubiți credincioși, începând cu data de 1.08.2021, părintele Alexandru Abadi își încetează activitatea pastorală în parohia noastră, iar această misiune va fi preluată de noul părinte vicar în persoana părintelui Paul-Gabriel Onode.. Vă invităm la Sf. Liturghie de la ora 11:00, la care îi mulțumim lui Dumnezeu pentru misiunea pe care părintele Alexandru Abadi a. Acesta a venit noaptea la Iisus şi I-a zis: Rabi, ştim că de la Dumnezeu ai venit Învăţător; că nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el. Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă împărăţia lui Dumnezeu

Petru ar fi fost condamnat la moarte si executat prin crucificare cu capul in jos (la cererea lui), spre a se deosebi de modul rastignirii lui Isus, in jurul anului 64 d.C., lânga fostul Circ al lui Caligula si Nero, inafara zidurilor Romei, pe terenul numit Agger Vaticano si ingropat in apropierea Circului, in cimitirul-necropola al celor. Acatistul Mantuitorului Iisus Hristos - Aparatorul cel mai mare si Doamne, Biruitorul iadului, ca cei ce ne-am izbavit de moartea cea vesnica, cele de lauda aducem Tie noi, robii Tai si zidirea Ta. Ci, ca Cel ce ai indurari nenumarate, izbaveste - ne pe noi din toate nevoile, care-Ti strigam Ti

Centurionul însărcinat cu execuţia lui Isus declară: Într-adevăr, omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!. ( Marcu 15:39 ). Probabil că el a fost de faţă la procesul lui Isus ţinut înaintea lui Pilat când s-a discutat dacă Isus este sau nu Fiul lui Dumnezeu Rugăciunea lui Iisus, numită și Rugăciunea inimii sau Rugăciunea minții, este o rugăciune scurtă, simplă care a fost folosită, predată și comentată pe scară largă de-a lungul veacurilor de creștinismul răsăritean. Forma exactă a rugăciunii s-a modificat adeseori între forma cea mai scurtă, cum este Doamne, miluiește-mă și forma extinsă: Doamne Iisuse Hristoase. A mărturisit public, în Cezareea Philippi, că Iisus este Mesia (Matei 16, 16-17). Tot el însă L-a negat în timpul arestării şi judecăţii Lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat. Sfântul Apostol Petru, cu voia lui Dumnezeu, a fost lăsat să se lepede de trei ori de Hristos, în vremea Sfintelor Sale Patimi Isus a murit joi şi a înviat duminică: Domnul Isus a ţinut paştele cu discipolii Săi în noaptea de miercuri spre joi, apoi joi a fost răstignit, iar pe la ceasul al 9-lea (al evreilor, ora 15 după ceasul nostru), a murit şi a fost îngropat joi după-amiază. A urmat ziua de 15 nisan (noaptea de joi spre vineri şi ziua de vineri.

Rastignirea lui Isus - AllAboutJesusChrist

Istoria lemnului Crucii pe care a fost răstignit Iisus

Arheologii au fost fascinați de o impresionantă descoperire istorică la Hillingdon, în vestul Londrei, un tezaur incredibil datând din vremea lui Iisus Hristos. Captura provine dintr-o perioadă de mari schimbări, când romanii au început să se stabileasc Capitolul 4 P. CORNELI TACITI ANNALIVM LIBER QVINTVS DECIMVS. Tacit (56 - 117 e.n, chestor, pretor, consul, senator, istoric roman) scrie în Anale: În text este menționat numele paleo creștin a lui Iisus Crestus şi cel de sclav Puia. La nașterea lui Iisus acesta a primit numele de sclava lui Iosif. Iosif avea numele de sclav. Înscrierea pentru profilul Teologic se face la Liceul Teologic Adventist Ştefan Demetrescu în perioada 13 - 14 mai 2019. Admiterea la acest profil se face prin susţinerea şi promovarea probelor de aptitudini care constau într-un interviu, care este programat pentru 15 mai 2019, ora 9,00 și o probă scrisă (cunoștințe biblice) cu subiecte din cele patru Evanghelii, care va avea. Elev a lui Savu Moga, el se manifestă într-o manieră proprie. Lucrează în satul Cârţişoara pictând prima lui icoană pe la 1859. Temele sale preferate sunt ample şi tratează subiecte precum Facerea Lumii, Raiul, Judecata de Apoi, Patimile lui Iisus, Cina cea de taină, Sf.Ilie 10 august - Colegiul Național Ion Maiorescu, ora 20.30; C o n s t a n ț a: 14 august - ArtGema Pub, ora 18.00; B a b a d a g: 18 august - Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, ora 20.30; I a ș i: 23 și 24 august - Muzeul Național al Literaturii Române Iași, ora 19.30; P a ș c a n i: 26 august - Colegiul Național Mihail Sadoveanu.

Data exacta a invierii lui Iisus - Almeea - site de

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc pe 6 august, Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos, socotită zi de hotar pentru vară. Această zi are o semnificaţie aparte, fiindu-i asociate mai multe superstiţii, credinţe şi obiceiuri. De Schimbarea la Faţă, este dezlegare la peşte, vin şi untdelemn Insomnia și pasărea lui Dumnezeu. Carolynn Yakush a moștenit de la bunicii ei cehoslovaci gustul pentru viaţa bună, iar de la mamă și din școlile creștine în care a învăţat, interesul pentru credinţă. Dar dorinţa după bani și o viaţă de lux a eclipsat, pentru mulţi ani, preocupările ei spirituale și religioase

Video: INTERVIU Profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu