Home

Privatizarea petrom

Privatizarea rafinăriilor din România, între eșec și

Privatizarea Petrom - Q Magazine. Ȋn ultimele zile subiectul privatizării Petrom a fost readus în discuție pe agenda publică de către publicația Vocea Rusiei, generând o reacție corectă şi de o fină ironie, din partea fostului prim-ministru Adrian Năstase, în mandatul căruia s-au realizat cele mai multe privatizări din. Geoana: Privatizarea Petrom, un experiment din care statul pierde. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, sustine intr-un comunicat de presa, ca vanzarea actiunilor Petrom pe Bursa reprezinta un experiment din care statul va pierde pe termen lung, avand in vedere subevaluarea actiunilor in raport cu pretul barilului, care a crescut de 7 ori din 2004 Năstase: Obligaţia de privatizare a Petrom a fost asumată de Băsescu. Într-o nouă postare pe blog, Adrian Năstase scrie că a venit timpul ca petrolul românesc să fie din nou al românilor. Prin contractul de privatizare s-a concesionat exploatarea unor perimetre, nu s-a vândut petrolul, afirmă Năstase. Concesionarea a fost. Adrian Năstase rupe tăcerea referitoare la privatizarea Petrom. Într-o intervenție pe blog, fostul premier susţine că: Se face încă o confuzie sau există o necunoastere a unui text fundamental - Constituția. Atât înainte de privatizare, cât și după, Petrom nu a fost și nu este proprietarul zăcămintelor de petrol

NUCLEARĂ! S-a aflat adevărul! Cine este de fapt Diana

PRIVATIZAREA PETROM A FOST UN JAF COLOSAL! R A P O R T. I. Scopul Comisiei de anchetă. În temeiul dispoziţiilor art.64 alin.(4) din Constituţia României, republicată, şi ale art.78 din Regulamentul Senatului, Senatul României a hotărât înfiinţarea unei Comisii de anchetă având drept scop investigarea condiţiilor de legalitate privind privatizarea SNP PETROM Acest proiect trateaza Privatizare Petrom. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini.. Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: mariana tachiciu Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca JAFUL SECOLULUI - PRIVATIZAREA SNP PETROM! iunie 2, 2014. iunie 2, 2014. vt Distrugerea Romaniei, Romania Jaf, OMV, PETROM, Romania. O.M.V. extrage ţiţeiul la un cost de 12-13 dolari pe baril şi îl introduce la rafinare la preţul mondial al ţiţeiului. Diferenţa dintre preţul mondial şi costul de extracţie constituie renta resursei. Afaceristul Ovidiu Tender, participant la privatizarea Petrom, a scos in evidenta in 2019, pentru Pro TV, cat de mult a pierdut Romania in urma acestei afaceri. Tender sustinea ca numai titeiul din pamant de la acea vreme valora aproximativ 10 miliarde de dolari. Compania Petrom, mi s-ar fi parut normal sa nu se privatizeze asa cum s-a. Citeste si: Dezvăluiri despre privatizarea Petrom. Numai țițeiul din pământ valora 10 miliarde de euro! Deci numai titeiul din pamant, la vremea respectiva, valora 10 miliarde de dolari. Inainte de privatizare cu un an sau doi, chiar compania OMV a venit in Romania, la Petrom

Privatizarea Petrom - Q Magazin

Modul în care s-a făcut privatizarea unor societăți a ridicat și continuă să ridice semne de întrebare. În această categorie intră privatizarea unor societăți precum Romtelecom, Sidex, Combinatul Siderurgic Reșița, IPRS Băneasa, Balneoclimaterica Sovata, Petrom etc. Însă anumite voci din presa națională susțin că aceste. privind unele măsuri pentru privatizarea Societăţii Naţionale a Petrolului Petrom - S.A. Bucureşti, din data de 8 iulie 2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.650 din 19 iulie 2004. (3) Contractul de privatizare va fi angajant, din punct de veder

Privatizarea PETROM - noi oportunitati de crestere a competitivitatii, Revista de Economie Industriala (Journal of Industrial Eonomics), Centre for Industrial Economics and Services, vol. 3(2), pages 1-15, June Privatizarea Petrom, in fata unei Comisii de ancheta. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, luni, solicitarea de infiintare a unei Comisii de ancheta pentru verificarea respectarii contractului de privatizare al Petrom, forul urmand sa aiba 14 membri reprezentand toate grupurile parlamentare, mai putin minoritatile, relateaza NewsIn.Secretarul Camerei Deputatilor, Niculae. Statul român trebuie să plătească austriecilor de la OMV peste 400 de milioane de euro, potrivit e-nergia.ro . Valoarea totală estimată a plăţilor pe care statul român trebuie să le facă austriecilor de la OMV în contul obligaţiilor de mediu asumate de statul român la privatizarea Petrom se ridică la 434 de milioane de euro.

Privatizarea BCR. Banca Comercială Română a fost adjudecată pentru 3,7 miliarde de euro către Erste Bank din Austria. Privatizarea anului s-a încheiat aseară, când a fost anunţată doar. Actul constitutiv al Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom este un PAS organizat in temeiul OG 26/2000 privind asociatiile si fundatiile, avand insa scopul propus de OUG 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale, si anume -dobandirea dreptului de proprietate asupra actiunilor emise de o societate comerciala la care statul sau o. Absolut anonimă în primii ani, asociaţia a ajuns în atenţia publicului după privatizarea Petrom din 2004, când a anunţat brusc faptul că peste 55.000 de oameni, angajaţi ai acestei companii din 2003 încoace, au cedat asociaţiei prin împuternicire notarială dreptul de a negocia şi a cumpăra cele 8% din acţiuni, scoase la. Privatizarea Petrom a făcut ca firma căpușată din toate părțile și cu pierderi enorme să fie eficientizată aproape instantaneu de austrieci: dacă în 2004, în anul privatizării, înregistra o pierdere de 974 de milioane de lei - circa 246 de milioane de euro - si avea 52.000 de angajați, în anul 2010, compania raporta un.

privatizarea SNP PETROM SA Bucuresti. Conform Contractului de privatizare, Cumärätorul — OMV, pentru 33,340/0 din pachetul de actiuni, a plätit statului roman suma de 668,815 milioane euro, iar prin majorare de capital social în valoare de 830,6 milioane euro - surn Este o nouă chemare în instanță, la o curte internațională de arbitraj, a statului român în chestiunea recuperării de către companie a cheltuielilor de mediu făcute după privatizarea Petrom, de la statul român, asumată prin contractul prin care OMV a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Petrom, în 2004 Cu toate aceste diferențe de opinii, la 17 ani de la privatizarea Petrom se poate face o sinteză a evoluției companiei. Astfel, profitul net obținut de companie în ultimii 17 ani a fost, în total, de 36,2 miliarde lei, cu precizarea că au fost doi ani, 2004 și 2015, în care firma a înregistrat pierderi La 15 ani după privatizarea Petrom, ies la iveală detalii uluitoare ale afacerii din care statul român a pierdut o avere uriașă, iar OMV a devenit o companie-gigant. Afaceristul Ovidiu Tender a dezvăluit într-un interviu acordat Știrilor Pro TV că, deși Petromul a fost vândut cu 669 de milioane de euro, numai țițeiul din pământ de la acea vreme valora aproximativ 10 miliarde de. Privatizarea Petrom a fost o poveste de succes şi reprezintă un model al procesului de privatizare care, dacă este gestionat adecvat, creează valoare dincolo de compania însăşi, cu beneficii pentru întreaga comunitate şi ţară, prin înfiinţarea de locuri de muncă, venituri din taxe şi viitoare oportunităţi pentru generaţia următoare, a afirmat marţi Phil Bennett, prim.

Privatizare petrom - Ziare

PRIVATIZAREA PETROM, un experiment din care statul va pierde (Mircea Geoana) Vanzarea actiunilor Petrom pe Bursa este un experiment din care statul va pierde pe termen lung, avand in vedere subevaluarea actiunilor in raport cu pretul barilului, sustine presedintele Senatului, Mircea Geoana, potrivit NewsIn.Presedintele Senatului sustine ca. Privatizarea Petrom a fost aprobată de Guvernul şi Parlamentul Romăniei, a spus Dan Pazara, directorul de comunicare al Petrom. Biroul de Presă al OMV ne-a transmis că propunerea a fost adoptată Â deşi această iniţiativă a primit un vot negativ din partea comisiei juridice a Senatului şi Guvernului Romăniei Privatizarea Petrom nu era singura preocupare a familiei Firea. Gabriela Firea, care deținea împreună cu soțul ei asociat la SC Vanem Comerţ şi Servicii SRL, a încercat să-și rezolve problemele cu Vesta Investment, o firmă concurentă, prin materiale de presă apărute în publicațiile trustului Intact Geoană: Privatizarea Petrom pe Bursă e un experiment din care statul pierde pe termen lung. Presedintele Senatului, Mircea Geoana. (mirceageoana.ro) Epoch Times România. 10.07.2011. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine într-un comunicat de presă remis NewsIn că vânzarea acţiunilor Petrom pe Bursă reprezintă un.

Năstase: Obligaţia de privatizare a Petrom a fost asumată

 1. Privatizarea Petrom sau cum renunta Guvernul Romaniei la cel putin 250 milioane de euro. O vorba din batrani spune ca nu poti sa fii si popa si hot. Adica nu poti sa mergi pe doua drumuri. La un moment dat trebuie sa pastrezi o singura cale. Dar autoritatile romane n-au auzit-o. Sa privatizam, dar sa nu pierdem controlul
 2. Comisia de ancheta privind privatizarea Petrom a solicitat, la sfarsitul anului trecut, prelungirea termenului pentru depunerea raportului pana in 8 iunie 2007. Citește totul despre: Din aceeași secțiune. Armele să tacă. Încep Jocurile Olimpice de la Tokyo Opiniile publice contra progresului ideologic devin fapte penale.
 3. telor de petrol şi gaze naturale de pe usca
 4. area contractelor neprofitabile pentru companie
 5. Postat la 13 ianuarie 2016, 21:22 de Valentin Busuioc. Ies la iveală detalii nebănuite despre privatizarea scandaloasă a companiei Petrom. Care este legătura dintre această afacere şi aderarea României la Uniunea Europeană. Acceptarea Romaniei in Uniunea Europeana nu s-a facut inainte ca importante resurse strategice nationale sa fie.
 6. te de petrol
 7. istrul Popescu în Directoratul CEO, a mai spus Alin Munteanu. M.C.H

Planuri secrete pentru privatizarea Petrom. Oferta de privatizare a SNP Petrom va fi lansata in cateva zile. Inainte de finalizarea strategiei de privatizare, nume sonore din industria petroliera mondiala au vizitat Bucurestiul pentru a spiona felul in care se va privatiza Petrom, dar si care sunt planurile potentialilor contracandidati. Privatizarea Petrom din 2004 rămâne în continuare una dintre cele mai controversate decizii luate de statul român, deși la momentul vânzării către OMV firma avea pierderi de 240 de milioane de euro si peste 52.000 de angajați Privatizarea Petrom si a altor 274 de companii s-a angajat, in 1999, pe semnatura lui Traian Basescu, a declarat vineri la TVR presedintele comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu (PSD). Guvernul PSD nu a avut alta optiune decat sa respecte ceea ce se angajase anterior in fata Bancii Mondiale, a FMI si a Comisiei Europene, a. Daniel Gheorghe spune: Acest articol din Constituţie trebuie transpus în lege. Părerea mea este că inclusiv privatizarea Petrom, prin cedarea zăcămintelor de ţiţei şi gaze, este neconstituţională. Puţină lume vorbeşte despre acest fapt. Art. 136 - Proprietatea (1) Proprietatea este publică sau privată O Romanie democratica, prospera, in care copii nostrii sa fie fericiti, sa nu-si mai caute slujbe in alte tari. Care poate fi legatura logica intre aceste cuvinte si privatizarea Petrom? Aparent, niciuna. Nu insa si pentru premierul Adrian Nastase, care a iesit la rampa luni cu primul sau punct de vedere detaliat vizavi de privatizarea celei mai mari companii romanest

Adrian Năstase, privatizare Petrom: Se face o confuzie

 1. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom S.A. externalizează unele servicii de intervenții și reparații la sonde, operațiuni conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul format din Christof MB Well S.R.L., J. Christof E&P Services S.R.L. și MB Well.
 2. istrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu. In cursul ultimelor negocieri pentru privatizarea companiei romane au fost clarificate trei noi aspecte
 3. telor de titei.
 4. Negociator-sef din partea Guvernului Romaniei Privatizarea Petrom a fost initiata de guvernul din care Traian Basescu a facut parte si de el insusi, in calitate de coordonator al Programului PSAL ( vezi HG 202/1998, HG 362/1998, HG 363/1998, HG 374/1999,HG 456/2000, Memorandumul trimis de Basescu lui Mugur Isarescu in 2000, prin care propunea.
 5. Privatizarea Petrom din 2004 rămâne în continuare una dintre cele mai controversate decizii luate de statul româ
 6. Hotnews: Iulian Iancu, la TVR: Privatizarea Petrom s-a angajat pe semnatura lui Traian Basescu Privatizarea Petrom si a altor 274 de companii s-a angajat, in 1999, pe semnatura lui Traian Basescu, a declarat vineri la TVR presedintele comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu (PSD)

PRIVATIZAREA PETROM A FOST UN JAF COLOSAL! - Ion Coj

Privatizarea Petrom este un semnal foarte bun dat investitorilor straini, care vor înțelege ca reformele merg înainte și se afla pe drumul cel bun, a menționat președintele BERD. Lemierre a mai spus ca, chiar daca privatizarea Petrom nu va avea loc imediat dupa doi ani de la începerea procesului de restructurare, împrumutul. Senat : Privatizarea Petrom, renegociata Comisia speciala de ancheta a Senatului, care a analizat vanzarea companiei Petrom catre firma austriaca OMV, pentru sapte sute de milioane de euro propune renegocierea contractului de privatizare Adrian Năstase publică pe blogul său un text în care lămurește aspectele privatizării Petrom, parafată oficial în iulie 2004. Se afirmă, în continuare, că prin privatizarea Petrom ne-am vândut bogățiile țării, respectiv zăcămintele de petrol

El crede că pentru sănătatea economiei privatizarea Petrom, așa cum a fost și privatizarea Sidex, reprezintă un lucru deosebit de important. Contractul de privatizare a companiei Petrom a fost semnat la Palatul Victoria, de șeful Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, Constantin Nedelcu, președintele OMV. Continuăm seria dezvăluirilor explozive despre privatizarea Petrom. Cum s-a negociat la Viena vânzarea Petrom, cine a stat la masă și la ce hotel de lux s-au purtat discuțiile. Ce răspunde Guvernul despre cele 8 procente pe care angajații trebuie să le cumpere

Evreii stăpânii Petrolului Românesc | InfoPloieștiNet

Culisele statului paralel | Privatizarea Petrom. Cum pierde statul sute de milioane de euro - Legea redevențelor, ignorată de autorități. De către. Realitatea De Hunedoara - 11/12/2020 Culisele statului paralel | Privatizarea Petrom. Cum pierde statul sute de milioane de euro - Legea redevențelor, ignorată de autorități. De către. Realitatea de Covasna - 11/12/2020

Proiect Privatizare Petrom < Economie (#41828) RegieLiv

 1. Prețul petrolului la nivelul de la care a demarat privatizarea Petrom. Cotaţia petrolului şi-a continuat scăderea, barilul de referinţă american WTI atingând cel mai redus nivel de după 2003, de 25,36 dolari, afectat de o combinaţie între o ofertă abundentă şi o cerere mondială scăzută din cauza epidemiei de coronavirus.
 2. Legea redevenţelor este un proiect despre care se discută în România încă din 201
 3. Privatizarea Petrom a fost impusă de la Bruxelles ca o condiție de aderare a României la UE Publicat in in Articole În zgomotul asurzitor al evenimentelor mai mult pseudopolitice decât politice și mai mult pseudojuridice decât juridice care se derulează în România, vizita Dumnezeului prețurillor din benzănării, Rainer Seele, a.

JAFUL SECOLULUI - PRIVATIZAREA SNP PETROM! Vremuritulbur

Continuăm seria dezvăluirilor explozive despre privatizarea Petrom. Cum s-a negociat la Viena vânzarea Petrom, cine a stat la masă și la ce hotel de lux s-au purtat discuțiile. Ce răspunde Guvernul despre cele 8 procente pe care angajații trebuie să le cumpere. Cum au fost păcăliți angajații să intre în Asociația lui Luca și mai [ Acest proiect trateaza Privatizarea Petrom - OMV. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier ppt de 31 de pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca

La prețul la care s-a făcut privatizarea și la care salariații ar urma să cumpere, un pachet de 8% din acțiunile OMV Petrom valorează 237,9 milioane euro. Luând în calcul prețul curent de piață al titlurilor SNP și cursul actual euro/leu, din momentul redactării acestui articol, un procent de 8% din OMV Petrom are în prezent. Privatizarea. Florin Roman Fără categorie 28 februarie 2021 1 minut. Se tot vorbește despre necesitatea de a privatiza tot ce mișcă. Nu se întâmplă numai la noi, ci peste tot în lume. Ni se spune ca doar astfel elimini corupția. De fapt e o mare gogorita. Am privatizat petrom-ul Totodată, la privatizarea Petrom, în 2004, statul a promis angajaţilor companiei că vor primi până la 8% din acţiuni. Până în prezent însă angajaţii nu au primit aceste acţiuni. Dacă legea spune că trebuie să dăm 8% la salariaţi, vom da, a spus Niţă, întrebat dacă are în vedere să reia acest demers Marea majoritate a acestora s-au desfiinţat, zeci de mii de salariaţi rămânând pe drumuri, în timp ce OMV Petrom foloseşte în prezent activităţile de mentenanţă şi service din alte ţări. În scurt timp după privatizarea considerată a fi un mare succes, în sistem s-a ajuns la un număr necuantificabil până acum de angajaţi.

Patrioata Sosoaca, zambind in spatele lui Nastase cand s

Încă o veste proastă pentru Arpechim: Oltchim vinde fierGrupul austriac OMV a dat în judecată România la CurteaCe efecte poate avea exploatarea gazelor de la MareaReferat: Petrom (#372524) - GraduoIstoric | Grampet GroupCine sunt cei care conduc cluburile de fițe din Capitală